Kyllinglår med gurkemeie og havsalt

Kyllinglår med gurkemeie og havsalt

Opplev en smaksrik fest med saftige kyllinglår krydret med gurkemeie og havsalt. En enkel og smakfull hovedrett som garantert vil imponere gjestene dine.

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (1 tomme) biter gurkemeierot, skrelt og terninger
  • 2. 1/2 teskje havsalt
  • 3. 2 beinfrie, skinnfrie kyllinglår
  • 4. 1 1/2 teskjeer vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Mal gurkemeie og havsalt til en jevn pasta ved hjelp av en morter og støter. Gni pastaen jevnt over kyllinglårene. Dekk til med plastfolie og la det stå slik at smakene utvikler seg, i ca. 1 time.
  2. 22. Varm olje i en stor stekepanne over middels varme. Legg kyllingen i den varme oljen og stek til den er brun på undersiden, ca. 8 minutter. Vend og stek den andre siden til den er brun, ca. 8 minutter til. En øyeblikkelig lesetermometer satt inn i kyllingen skal vise 165 grader F (74 grader C).