
Kylling Brokkoli Ca - Uniengs Stil
En deilig kylling- og brokkoli-kasserolle med en sprø topping. Perfekt for en enkel og smakfull middag.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 12 gram benfri, hudløs kyllingbryst, kuttet i biter
- 2. 1 ss østerssaus
- 3. 2 ss mørk soyasaus
- 4. 3 ss vegetabilsk olje
- 5. 2 fedd hvitløk, hakket
- 6. 1 stor løk, skåret i ringer
- 7. 1/2 kopp vann
- 8. 1 ts malt svart pepper
- 9. 1 ts hvitt sukker
- 10. 1/2 medium hode bok choy, hakket
- 11. 1 lite hode brokkoli, hakket
- 12. 1 ss maismel, blandet med like deler vann
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, bland sammen kylling, østerssaus og soyasaus. Sett til side i 15 minutter.
- 22. Varm olje i en wok eller stor, tung stekepanne over middels varme. Stek hvitløk og løk til de er myke og gjennomsiktige. Skru opp varmen til høy. Tilsett kylling og marinade, og wok til det er lett gyllent, ca. 10 minutter. Rør inn vann, pepper og sukker. Tilsett bok choy og brokkoli, og kok til de er myke, ca. 10 minutter. Hell i maisstivelsesblandingen, og kok til sausen tykner, ca. 5 minutter.