Methi Murgh (Fenugreek Chicken)

Methi Murgh (Fenugreek Chicken)

Prøv vår deilige Methi Murgh oppskrift som kombinerer saftig kylling med smakfulle fenugreek-blader. Perfekt for en smaksrik middag!

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1/4 kopp matolje
  • 2. 1 (4 til 6 pund) hel kylling, kuttet i 8 biter (hud fjernet og kastet)
  • 3. 1 teskje spisskummenfrø
  • 4. 1 kanelstang
  • 5. 1 svart kardemommekapsel
  • 6. 4 hele nellikspiker
  • 7. 1 stor løk, skiver tynne
  • 8. 1 ss ingefær-hvitløkspasta
  • 9. 4 grønne chilipepper, delt på langs
  • 10. 1/2 kopp hakket fersk spinat
  • 11. 1/2 kopp hakket ferske fenegreek-blader
  • 12. 1 ss tørkede fenegreek-blader
  • 13. 1/2 teskje malt gurkemeie
  • 14. 1/2 teskje malt rød pepper
  • 15. salt etter smak
  • 16. 1 kopp vann
  • 17. 1/2 teskje garam masala

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm oljen i en trykkoker over middels varme; brun kyllingbitene jevnt på alle sider, ca. 5 minutter. Ta ut fra kokeren og sett til side. Tilsett spisskummenfrø, kanelstang, kardemommekapsel, nellik, løkskiver, ingefær-hvitløkspaste og grønne chilipepper i trykkokeren og stek til løken er gyldenbrun, 5 til 7 minutter. Rør inn spinat, ferske fenikkelblader, tørkede fenikkelblader, gurkemeie, rød pepper og salt i blandingen og kok til spinat- og fenikkelbladene begynner å visne og mørkne i farge, ca. 5 minutter. Hell vannet over blandingen og legg tilbake kyllingbitene i trykkokeren; kok opp i 2 til 3 minutter. 2. Fest lokket på trykkokeren; kok til kyllingen er mør, ca. 30 minutter. Slipp ut trykket helt og fjern lokket; dryss garam masala over retten. Kok og rør til væsken tykner, 3 til 5 minutter. Server varm.