
Methi Murgh (Fenugreek Chicken)
Prøv vår deilige Methi Murgh oppskrift som kombinerer saftig kylling med smakfulle fenugreek-blader. Perfekt for en smaksrik middag!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1/4 kopp matolje
- 2. 1 (4 til 6 pund) hel kylling, kuttet i 8 biter (hud fjernet og kastet)
- 3. 1 teskje spisskummenfrø
- 4. 1 kanelstang
- 5. 1 svart kardemommekapsel
- 6. 4 hele nellikspiker
- 7. 1 stor løk, skiver tynne
- 8. 1 ss ingefær-hvitløkspasta
- 9. 4 grønne chilipepper, delt på langs
- 10. 1/2 kopp hakket fersk spinat
- 11. 1/2 kopp hakket ferske fenegreek-blader
- 12. 1 ss tørkede fenegreek-blader
- 13. 1/2 teskje malt gurkemeie
- 14. 1/2 teskje malt rød pepper
- 15. salt etter smak
- 16. 1 kopp vann
- 17. 1/2 teskje garam masala
Fremgangsmåte
- 11. Varm oljen i en trykkoker over middels varme; brun kyllingbitene jevnt på alle sider, ca. 5 minutter. Ta ut fra kokeren og sett til side. Tilsett spisskummenfrø, kanelstang, kardemommekapsel, nellik, løkskiver, ingefær-hvitløkspaste og grønne chilipepper i trykkokeren og stek til løken er gyldenbrun, 5 til 7 minutter. Rør inn spinat, ferske fenikkelblader, tørkede fenikkelblader, gurkemeie, rød pepper og salt i blandingen og kok til spinat- og fenikkelbladene begynner å visne og mørkne i farge, ca. 5 minutter. Hell vannet over blandingen og legg tilbake kyllingbitene i trykkokeren; kok opp i 2 til 3 minutter. 2. Fest lokket på trykkokeren; kok til kyllingen er mør, ca. 30 minutter. Slipp ut trykket helt og fjern lokket; dryss garam masala over retten. Kok og rør til væsken tykner, 3 til 5 minutter. Server varm.