
Kylling med chipotle
Oppskrift på saftig kylling med chipotle, perfekt balanse av krydret smak og mørt kjøtt. Enkel å lage og full av smak!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 8 kylling lår
- 2. 1 1/2 kopper melk
- 3. 1 kopp rømme
- 4. 2 chipotlepepper i adobosaus
- 5. 2 ss kyllingbuljonggranulat
- 6. 1 ss margarin
- 7. salt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C).
- 22. Stek kyllinglårene i den forvarmede ovnen til skinnet er sprøtt, og kjøttet er gjennomkokt, 30 til 40 minutter.
- 33. Mens kyllingen steker, kjør melk, rømme, chipotlepepper og kyllingbuljonggranulat i en blender til det blir glatt. Smelt margarinen i en stor panne over middels varme. Hell i chipotlepuréen, la det koke opp, reduser varmen til lav, og smak til med salt. Tilsett de kokte kyllinglårene, og la det småkoke i ca. 10 minutter, til kyllingen har tatt til seg smaken av sausen.