Kylling med chipotle

Kylling med chipotle

Oppskrift på saftig kylling med chipotle, perfekt balanse av krydret smak og mørt kjøtt. Enkel å lage og full av smak!

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 8 kylling lår
  • 2. 1 1/2 kopper melk
  • 3. 1 kopp rømme
  • 4. 2 chipotlepepper i adobosaus
  • 5. 2 ss kyllingbuljonggranulat
  • 6. 1 ss margarin
  • 7. salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C).
  2. 22. Stek kyllinglårene i den forvarmede ovnen til skinnet er sprøtt, og kjøttet er gjennomkokt, 30 til 40 minutter.
  3. 33. Mens kyllingen steker, kjør melk, rømme, chipotlepepper og kyllingbuljonggranulat i en blender til det blir glatt. Smelt margarinen i en stor panne over middels varme. Hell i chipotlepuréen, la det koke opp, reduser varmen til lav, og smak til med salt. Tilsett de kokte kyllinglårene, og la det småkoke i ca. 10 minutter, til kyllingen har tatt til seg smaken av sausen.