Indisk-stil stekt laks

Indisk-stil stekt laks

En smaksrik og krydret oppskrift på indisk-stil stekt laks som vil glede ganen din. Perfekt for en spesiell middag!

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ss olivenolje
  • 2. 3/4 ts spisskummenfrø
  • 3. 1/2 ts brune sennepsfrø
  • 4. 1 liten løk, skiver i tynne halvsirkler
  • 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 1 ss finhakket fersk ingefærrot
  • 7. 1 grønn chilipepper, hakket
  • 8. 10 ferske karriblader, hakket (valgfritt)
  • 9. 1 tomat, terninger
  • 10. 2 bokser (14,75 unse) laks, avrent og bein fjernet
  • 11. 1/4 kopp finhakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels varme; legg spisskummen og sennepsfrøene i den varme oljen og stek til frøene begynner å poppe. Stek og rør løken i krydderblandingen til den blir brun. Bland inn hvitløk, ingefær, chilipepper og karriblader; stek og rør til hvitløken blir gylden. Tilsett tomatene og rør i noen sekunder før du legger til laksen, bruk baksiden av rørespaden til å bryte laksen i små biter i pannen; stek til laksen er gjennomvarm, 5 til 10 minutter; ta av varmen. Pynt med koriander før servering.