
Indisk-stil stekt laks
En smaksrik og krydret oppskrift på indisk-stil stekt laks som vil glede ganen din. Perfekt for en spesiell middag!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 ss olivenolje
- 2. 3/4 ts spisskummenfrø
- 3. 1/2 ts brune sennepsfrø
- 4. 1 liten løk, skiver i tynne halvsirkler
- 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 1 ss finhakket fersk ingefærrot
- 7. 1 grønn chilipepper, hakket
- 8. 10 ferske karriblader, hakket (valgfritt)
- 9. 1 tomat, terninger
- 10. 2 bokser (14,75 unse) laks, avrent og bein fjernet
- 11. 1/4 kopp finhakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels varme; legg spisskummen og sennepsfrøene i den varme oljen og stek til frøene begynner å poppe. Stek og rør løken i krydderblandingen til den blir brun. Bland inn hvitløk, ingefær, chilipepper og karriblader; stek og rør til hvitløken blir gylden. Tilsett tomatene og rør i noen sekunder før du legger til laksen, bruk baksiden av rørespaden til å bryte laksen i små biter i pannen; stek til laksen er gjennomvarm, 5 til 10 minutter; ta av varmen. Pynt med koriander før servering.