
Kokosnøttkarririset med cashewnøtter
En smaksrik og kremet risrett med eksotisk kokosnøtt og krydret curry, toppet med sprø cashewnøtter. Perfekt for en smakfull middag!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper kokosnøttvann
- 2. 1 kopp hurtigris (for eksempel Uncle Ben's®)
- 3. 2 terninger kyllingbuljong, eller mer etter smak
- 4. 2 teskjeer karripulver
- 5. 2 klyper malt kanel, eller etter smak
- 6. 1 klype chilipulver
- 7. 1 klype malt gurkemeie, eller etter smak
- 8. 1 klype malt svart pepper, eller etter smak
- 9. 1/4 kopp cashewnøtter, eller etter ønske
Fremgangsmåte
- 11. Bland kokosvann, ris, kyllingbuljong, karripulver, kanel, chilipulver, gurkemeie og svart pepper i en kjele; kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 6 minutter. Rør cashewnøtter inn i risblandingen og kok i 2 minutter til. La det stå i 2 til 3 minutter; løsne risen med en gaffel.