
Kikerterøre
En deilig og enkel oppskrift på garbanzobønnegrav som passer perfekt til ethvert måltid. Laget med kjærlighet og smak!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
saus
Ingredienser
- 1. 1. 4 kopper vann
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 1 1/2 kopper kikerter, avrent (behold væsken) og skylt
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/2 teskje tørket basilikum
- 6. 1/2 kopp soyasaus
- 7. 1 teskje krydderblanding for fjærkre
- 8. 1 kopp hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vann og løk i en stor kjele over høy varme. Reduser varmen til middels-lav, og la det småkoke til løken er veldig mør, ca. 10 minutter. I mellomtiden, mos kikerter i en blender ved å bruke så mye av den reserverte væsken som trengs for å oppnå en jevn puré. Rør kikertpuréen inn i løken sammen med salt, basilikum, soyasaus og krydderblanding for fjærkre. Rør inn mel til det er blandet, og bruk deretter en stavmikser for å blande sausen til den er jevn. 2. La sausen småkoke igjen, reduser deretter varmen til lav. Dekk til, og la det småkoke i 20 minutter, rør ofte.