Saktekokt svinekjøtt med aprikoser

Saktekokt svinekjøtt med aprikoser

Oppdag denne deilige oppskriften på saftig svinekjøtt med søte aprikoser. En enkel og smakfull rett som garantert vil imponere gjestene dine!

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 teskjeer olivenolje, delt
  • 2. 4 (4 unse) magre benfrie svinekoteletter
  • 3. 3/4 teskjeer bordsalt, delt
  • 4. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 5. 3 små røde løk, tynt skiver
  • 6. 12 tørkede aprikoshalvdeler, delt
  • 7. 3/4 kopp ananasjuice
  • 8. 2 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
  • 9. 1/2 teskje tørket timian
  • 10. 1 kanelstang
  • 11. 1/4 kopp hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels-høy varme.
  2. 22. Krydre svinekotelettene jevnt med 1/4 teskje salt og svart pepper; stek i den varme stekepannen til de er brune, ca. 2 minutter per side. Overfør kotelettene til en tallerken, og behold stekesjyen i stekepannen.
  3. 33. Varm opp den gjenværende teskjeen olivenolje i den gjenværende stekesjyen; tilsett løken og krydre med resterende salt. Surr løken til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter.
  4. 44. Fordel omtrent halvparten av den kokte løken og halvparten av de skivede aprikosene i bunnen av en saktekoker. Legg svinekotelettene oppå løken og aprikosene. Legg resten av løken og aprikosene over svinekotelettene; tilsett ananasjuice, ingefær, timian og kanelstang.
  5. 55. Kok på Lav til svinekjøttet er mørt og lett å dra fra hverandre, 6 til 8 timer (eller på Høy i 3 til 4 timer). Fjern og kast kanelstangen. Dryss koriander over blandingen.