Enkel ris og bønner med romsmak

Enkel ris og bønner med romsmak

Prøv denne enkle oppskriften på smakfulle svarte bønner og ris med en herlig romsmak. Perfekt til hverdagsmiddag!

Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper ukokt hvit ris
  • 2. 4 kopper vann
  • 3. 1/4 kopp olivenolje
  • 4. 1/2 kopp hakket gulrot
  • 5. 1/2 kopp hakket selleri
  • 6. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 2 store løk, hakket
  • 8. 1 boks (15 unse) svarte bønner, skylt og drenert
  • 9. 1 teskje salt
  • 10. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 11. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 12. 1/4 kopp mørk rom
  • 13. 1 teskje hakket fersk persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok ris og vann i en kjele på høy varme. Reduser varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, 20 til 25 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Rør inn gulrøtter, selleri, hvitløk og løk; kok og rør til løken har blitt myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn svarte bønner, salt, pepper, 1/4 kopp persille og mørk rom. Fortsett å koke til det er gjennomvarmt. Server over en seng av ris og pynt med 1 teskje persille.