Sjokolade- og peanøttsmørkake i kopp (Uten egg)

Sjokolade- og peanøttsmørkake i kopp (Uten egg)

Nyt en deilig sjokolade- og peanøttsmørkake i en kopp, uten egg. Denne enkle oppskriften er perfekt for en rask og søt godbit når søtsuget melder seg.

Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 7 minutter
Porsjoner: 1
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3 ss Ghirardelli® usøtet kakaopulver
  • 2. 3 ss hvetemel
  • 3. 3 ss brunt sukker
  • 4. 3 ss rapsolje
  • 5. 3 ss vann
  • 6. 1 klype salt
  • 7. 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 8. 1/2 ts glatt peanøttsmør
  • 9. Valgfrie toppings:
  • 10. pisket krem
  • 11. peanøttsmør
  • 12. hakkede, ristede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, bland sammen kakao, mel, brunt sukker, rapsolje, vann, salt og vanilje.
  2. 22. Skje peanøttsmør i en mikrobølgeovn-trygg kopp (ca. 1 kopp mål). Hell kakeblandingen over.
  3. 33. Mikrobølge i 45 til 60 sekunder. (Tiden er basert på en 1200W mikrobølgeovn, så tiden din kan variere). La det avkjøles i minst 5 minutter.
  4. 44. Bland sammen pisket krem og peanøttsmør og sprøyt det på toppen av kakekoppen. Avslutt med å drysse over hakkede, ristede peanøtter. Server varm.