
Sjokolade- og peanøttsmørkake i kopp (Uten egg)
Nyt en deilig sjokolade- og peanøttsmørkake i en kopp, uten egg. Denne enkle oppskriften er perfekt for en rask og søt godbit når søtsuget melder seg.
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 7 minutter
Porsjoner: 1
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3 ss Ghirardelli® usøtet kakaopulver
- 2. 3 ss hvetemel
- 3. 3 ss brunt sukker
- 4. 3 ss rapsolje
- 5. 3 ss vann
- 6. 1 klype salt
- 7. 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 8. 1/2 ts glatt peanøttsmør
- 9. Valgfrie toppings:
- 10. pisket krem
- 11. peanøttsmør
- 12. hakkede, ristede peanøtter
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle, bland sammen kakao, mel, brunt sukker, rapsolje, vann, salt og vanilje.
- 22. Skje peanøttsmør i en mikrobølgeovn-trygg kopp (ca. 1 kopp mål). Hell kakeblandingen over.
- 33. Mikrobølge i 45 til 60 sekunder. (Tiden er basert på en 1200W mikrobølgeovn, så tiden din kan variere). La det avkjøles i minst 5 minutter.
- 44. Bland sammen pisket krem og peanøttsmør og sprøyt det på toppen av kakekoppen. Avslutt med å drysse over hakkede, ristede peanøtter. Server varm.