
Ukedag Shepherds pai
En rask og enkel oppskrift på Shepherd's Pie som passer perfekt til hverdagsmiddag. Laget med kjøttdeig, grønnsaker og potetmos.
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1 stor løk, terninger
- 3. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 4. 450 gram kjøttdeig av storfe
- 5. 1 ss hvetemel
- 6. 1 boks (ca. 410 g) hermetiske tomater
- 7. 1/2 ts tørket timian
- 8. 1 boks (ca. 425 g) erter og gulrøtter, avrent
- 9. 1 boks (ca. 425 g) skivede hvite poteter, avrent
- 10. 1 ss smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. I en 12-tommers stekepanne over middels varme, i varm olje, stek løk og hvitløk i 5 minutter eller til de er myke, rør av og til. Fjern til en tallerken.
- 22. I samme stekepanne over middels-høy varme, stek kjøttdeig til den er godt brunet på alle sider, rør ofte. Tilsett mel; kok i 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og timian. Varm opp til koking over høy varme; reduser varmen til lav. La småkoke uten lokk i 10 minutter for å blande smaker, rør av og til. Rør inn erter og gulrøtter.
- 33. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Skje blandingen i smurt dyp paiform eller ildfast form. Bland skivede poteter med smør. Arranger potetene i midten av formen, overlappende litt. Stek i 10 til 15 minutter eller til potetene er lett gylne.