Smelt i munnen Praliner

Smelt i munnen Praliner

Oppskrift på deilig praliner som smelter i munnen. Perfekt som en liten søt godbit eller som en gave til noen spesielle.

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper hakkede pekannøtter
  • 2. 1/2 kopp melis
  • 3. 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 4. 1/2 kopp smørmelk
  • 5. 1/4 kopp kremfløte
  • 6. 2 ss smør
  • 7. 1/8 teskje salt
  • 8. 3/4 teskje natron
  • 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 275 grader F (135 grader C). Fordel pekannøttene utover en bakeplate i et enkelt lag. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de er duftende. Sett til side.
  2. 22. I en kjele, rør sammen melis, hvitt sukker, smørmelk, fløte, smør og salt. Kok opp over middels varme. Når blandingen begynner å koke, begynn å røre forsiktig med en treskje, og fortsett å koke til blandingen når litt over myk kule-stadiet til 250 grader F (120 grader C).
  3. 33. Ta kjelen av varmen, og rør inn natron og vanilje. Blandingen vil ekspandere litt mens du rører. Avkjøl i 10 til 15 minutter, og rør deretter inn pekannøttene. Fortsett å røre med en treskje til blandingen mister glansen. Drypp teskjeer av blandingen på bakepapir som er smurt med smørsmakende non-stick spray. La det avkjøles helt.