
Smelt i munnen Praliner
Oppskrift på deilig praliner som smelter i munnen. Perfekt som en liten søt godbit eller som en gave til noen spesielle.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper hakkede pekannøtter
- 2. 1/2 kopp melis
- 3. 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 4. 1/2 kopp smørmelk
- 5. 1/4 kopp kremfløte
- 6. 2 ss smør
- 7. 1/8 teskje salt
- 8. 3/4 teskje natron
- 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 275 grader F (135 grader C). Fordel pekannøttene utover en bakeplate i et enkelt lag. Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de er duftende. Sett til side.
- 22. I en kjele, rør sammen melis, hvitt sukker, smørmelk, fløte, smør og salt. Kok opp over middels varme. Når blandingen begynner å koke, begynn å røre forsiktig med en treskje, og fortsett å koke til blandingen når litt over myk kule-stadiet til 250 grader F (120 grader C).
- 33. Ta kjelen av varmen, og rør inn natron og vanilje. Blandingen vil ekspandere litt mens du rører. Avkjøl i 10 til 15 minutter, og rør deretter inn pekannøttene. Fortsett å røre med en treskje til blandingen mister glansen. Drypp teskjeer av blandingen på bakepapir som er smurt med smørsmakende non-stick spray. La det avkjøles helt.