
Cocktailkjøttboller I
Oppskrift på saftige cocktailkjøttboller som er perfekte som snacks eller forrett til festlige anledninger.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
Forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 2 egg
- 3. 1 kopp havregryn
- 4. 2 ss tørkede løkflak
- 5. 9 dråper hot saus
- 6. kryddersalt etter smak
- 7. 3/4 kopp ketchup
- 8. 1/2 kopp vann
- 9. 1/4 kopp eddik
- 10. 1/3 kopp brunt sukker
- 11. 1 1/2 ss tørkede løkflak
- 12. 1 ts sennepspulver
- 13. 4 ts Worcestershire-saus
- 14. 6 dråper hot saus
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 325 grader F (165 grader C).
- 22. I en stor bolle, bland sammen kjøttdeig, egg, havregryn, finhakket løk, hot pepper saus og kryddersalt. Bland godt og form til 1-tommers kjøttboller. Legg dem i en 9x13 tommers form.
- 33. Stek, uten lokk, på 325 grader F (165 grader C) i 30 minutter.
- 44. I en annen middels bolle, bland sammen ketchup, vann, eddik, brunt sukker, finhakket løk, tørr sennep, Worcestershire saus og hot pepper saus. Bland godt og sett til side.
- 55. Ta kjøttbollene ut av ovnen og hell over den reserverte sausen. Dekk med folie og sett tilbake i ovnen.
- 66. Stek, dekket, i en forvarmet ovn i 1 time.