Cocktailkjøttboller I

Cocktailkjøttboller I

Oppskrift på saftige cocktailkjøttboller som er perfekte som snacks eller forrett til festlige anledninger.

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
Forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 2. 2 egg
  • 3. 1 kopp havregryn
  • 4. 2 ss tørkede løkflak
  • 5. 9 dråper hot saus
  • 6. kryddersalt etter smak
  • 7. 3/4 kopp ketchup
  • 8. 1/2 kopp vann
  • 9. 1/4 kopp eddik
  • 10. 1/3 kopp brunt sukker
  • 11. 1 1/2 ss tørkede løkflak
  • 12. 1 ts sennepspulver
  • 13. 4 ts Worcestershire-saus
  • 14. 6 dråper hot saus

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 325 grader F (165 grader C).
  2. 22. I en stor bolle, bland sammen kjøttdeig, egg, havregryn, finhakket løk, hot pepper saus og kryddersalt. Bland godt og form til 1-tommers kjøttboller. Legg dem i en 9x13 tommers form.
  3. 33. Stek, uten lokk, på 325 grader F (165 grader C) i 30 minutter.
  4. 44. I en annen middels bolle, bland sammen ketchup, vann, eddik, brunt sukker, finhakket løk, tørr sennep, Worcestershire saus og hot pepper saus. Bland godt og sett til side.
  5. 55. Ta kjøttbollene ut av ovnen og hell over den reserverte sausen. Dekk med folie og sett tilbake i ovnen.
  6. 66. Stek, dekket, i en forvarmet ovn i 1 time.