
Vaniljevalnøttgresskar pai
En deilig og smakfull oppskrift på vaniljevalnøttgresskarpai som perfekt kombinerer sødme og nøtter. Ideell for høsten!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 1 (1 pund) gresskar, delt i to og frøene fjernet
- 2. 1 kopp skummet melk
- 3. 1/2 kopp fransk vanilje smaksatt flytende kaffefløte
- 4. 2 egg
- 5. 3/4 kopp pakket brunt sukker
- 6. 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 7. 1/2 teskje malt kanel
- 8. 1 (9 tommer) ferdig paibunn
Fremgangsmåte
- 11. Legg gresskarhalvdelene i en stor kjele og fyll med vann så vidt det dekker. Kok opp kjelen, reduser deretter varmen til middels-lav og la gresskaret småkoke til det er mørt, ca. 30 minutter. Hell av vannet og skrap ut gresskarkjøttet; kast skallet. Mos gresskaret til det er jevnt.
- 22. Forvarm en ovn til 200 grader Celsius.
- 33. Legg 2 kopper av det moste gresskaret i en stor bolle, og rør inn melk, kaffefløte, egg, brunt sukker, valnøtter og kanel til blandingen er godt kombinert. Hell fyllet i paibunnen, og stek i den forvarmede ovnen til paien er fast og gjennomkokt, ca. 1 time.