
Søtpotet- og grønnkålsalat
En deilig og sunn salat med søtpotet og kale som er full av smak og næring. Perfekt til lunsj eller som tilbehør til middag.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. Salat:
- 2. 450 gram søtpoteter
- 3. 4 teskjeer olivenolje
- 4. 1/2 teskje røkt paprika
- 5. Salt og pepper etter smak
- 6. 1 bunt lacinato (Tuscan) kale, stilkene fjernet
- 7. 1 Honeycrisp-eple
- 8. Dressing:
- 9. 80 ml sesam tahini
- 10. 80 ml sitronsaft
- 11. 3 ss vann
- 12. 1 ss mild hvit misopasta
- 13. 1 ss finhakket sjalottløk
- 14. 1/2 lite fedd hvitløk, finhakket
- 15. Salt og pepper etter smak
- 16. 1 ark Reynolds Wrap® Aluminiumsfolie
Fremgangsmåte
- 11. Plasser et rist i midten av ovnen og forvarm til 375 grader Fahrenheit. Legg et bakebrett med Reynolds Wrap(R) Aluminiumsfolie og sett til side.
- 22. Skrell og kutt søtpoteten i 3/4-tommers biter. Legg søtpotetene på det klargjorte bakebrettet og dryss over olivenolje, paprika, salt og pepper. Bland godt. Stek søtpotetene til de er gyldenbrune og møre, 30-35 minutter.
- 33. I en stor bolle, visp sammen tahini, sitronsaft, vann, miso, sjalottløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Dressingen bør ha en tykk konsistens, lignende majones. Hvis dressingen virker for tykk, tilsett litt mer vann for å tynne den ut. Sett til side.
- 44. I en stor bolle, bland sammen kale og dressingen. Masser for hånd til kale er grundig dekket og begynner å mykne.
- 55. Fjern kjernehuset fra eplet og skjær i tynne skiver. Tilsett epleskivene i kale og bland forsiktig. Overfør kale til en serveringsbolle og topp med de varme, ristede søtpotetene.